Annons

Annons

Saffransbullar med vit choklad

Prova något nytt och gör saffransbullar i muffinsformar. Med en läcker fyllning av vit choklad blir de hel oemotståndliga!

Saffransbullar i muffinsform med vit choklad recept

16 stycken
1/2 sats av saffransdegen, se länk nedan

Fyllning:
75 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
100 g vit choklad
1 dl russin

Annons

Pensling:
ägg
pärlsocker

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten

1. Fyllning: Rör ihop smör och socker.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta på ca 40×25 cm. Bred på fyllningen. Strö över hackad vit choklad och russin.
3. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 16 bitar. Ställ bullarna med snittytan upp i pappersformar. Låt bullarna jäsa övertäckta, 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
4. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
5. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
6. Glasyr: Blanda florsocker och vatten och garnera bullarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

 Grundrecept saffransdeg

Klassiska lussekatter med kesella

Saffranscrostini med chèvreröra


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…