Annons

Saffranskolakakor

Klassiska lättbakade kolakakor i ny tappning – med härlig smak av saffran

Saffranskolakakor

Ca 30 stycken
1 pkt (1/2 g) saffran
1 tsk vatten
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk pärlsocker
2 msk hackad mandel

Sätt ugnen på 180 grader.
Lös saffranet i vattnet. Blanda saffran, smör, socker, vaniljsocker och sirap tillsammans
med mjöl och bakpulver till en fin deg.
Dela degen i två bitar och rulla till plåtslånga längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
Strö över pärlsocker och hackad mandel.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Ta ut plåten och skär upp kakorna i ca 2 cm breda snittar på snedden direkt på plåten.
Låt kakorna svalna.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ:
Baka, saffransskorpor med choklad och apelsin
Baka, Susannes lussebullar


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…