Annons

Annons

Saffransskorpor med choklad och hasselnötter

Så goda! Baka och ge bort som present. Receptet har VM-bagaren Håkan Johansson komponerat.

saffransskorpor

120 g Smör
120 g Socker
300 g Vetemjöl
60 g Ägg
2,5 g Bakpulver
15 g Vaniljsocker
1,5 g Hjorthornsalt
1 påse Saffran
50 g Hackad mörk choklad
50 g Rostade hasselnötter

Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i tre bitar. Rulla ut degen till plåtens längd. Baka på 200 grader i ca 20 minuter. Tag ut och låt svalna. Skär ca 1 cm skivor och lägg upp på plåt och torka i 160 grader ca 20 minuter.

Annons

Recept Håkan Johansson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…