Annons

Annons

Saftiga kanelrutor med krämig fyllning i långpanna

Julens finaste – och godaste – kanelrutor med en läckert krämig fyllning i mitten!

Kesella och crème fraiche-fyllning gör denna kaka både saftigare och godare.

Mjuk kanelkaka i långpanna – recept

42 bitar
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Annons

Fyllning:
250 g kesella, 10 %
5 dl crème fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, kanel, vaniljsocker och 
bakpulver till en deg, gärna i matberedare.
3. Dela degen i två bitar och tryck 
ut den ena biten till en botten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Fyllning: Vispa samman kesella, crème fraiche, ägg, socker och 
vaniljsocker och häll i långpannan.
5. Strössla resten av degen över 
fyllningen. Grädda mitt i ugnen, 35 minuter. Låt svalna.
6. Garnering:  Vid servering: Rita fina hjärtan på ett 
papper med hjälp av en 
pepparkaksform och klipp ut. Lägg hjärtmallen på rutan 
och sikta över florsocker. 
Ta försiktigt bort papperet
 och gör likadant på 
resten av kakan.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kärleksmums med pepparkakssmak

Chokladrutor med kokostosca

Pepparkaksrutor med färskost


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…