Annons

Annons

Saftigt pomeransbröd

Bjud på ett smakrikt och saftigt bröd med pomerans!

Pomeransbröd

2 runda bröd

50 g jäst
50 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 påse pomerans, ca 20 g
5 dl rågsikt
7–8 dl vetemjöl special

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smula jästen i en degbunke.
3. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills den har lösts upp.
4. Tillsätt resten av degspadet, sirap, salt, pomerans, rågsikt samt det mesta av vetemjölet lite i taget. Arbeta degen väl, i maskin i ca 5 minuter och för hand i ca 10 minuter.
5. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 45 minuter.
6. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till runda bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i ca 40 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 
i ca 30 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Julens kavring

Naturligt glutenfritt morotsbröd i långpanna

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…