Annons

Annons

Saker du inte ska förvara i badrummet

I våra badrum förvarar vi en mängd saker som egentligen inte borde finnas där. Här är listan!

badrum

Smink
Kosmetika ska alltid förvaras i normal rumstemperatur. Badrummet är långt ifrån idealt då temperaturen ändras snabbt och ofta, från hett och fuktigt, när någon duschar, till svalt. Det är inte bra för sminket.

Annons

Medicin
Vi vet att många har så kallade medicinskåp i badrummet. Men, sanningen är den att all medicin ska hållas så långt borta från fukt som möjligt och förvaras i normal rumstemperatur. Om de inte förvaras på en sval och torr plats kan de faktiskt tappa sin verkan.

Icke vattensäker elektronik
Älskar du också att lyssna på musik när du duschar eller badar? Tyvärr får hög fuktighet våra tekniska, och känsliga, apparater att bli förstörda. Skippa alltså mobiltelefonen bredvid badkaret och införskaffa i stället en apparat som är gjord för att ha i badrummet/klarar fukt.

Extra rakblad
Förstör inte bladen innan du ens har börjat använda dem! Förvara dem helst i ett annat rum för att inte ånga och fukt ska försvaga och rosta bladen i förtid. Du kan dock ha rakbladen i badrummet om du förvarar dem i en förslutningsbar plastpåse. Ett tips är att torka det rakblad du använder efter varje användning, då håller det längre.

Smycken
Kanske vill du sätta på dig dina smycken direkt efter att du har klivit ut från duschen. Det funkar att ha dem i badrummet en kort stund, men ha inte för vana att förvara några som helst smycken där när du inte använder dem. Den fuktiga miljön kommer att snabba på oxidationsprocessen och göra smyckena både fläckiga och missfärgade. I värsta fall kan de bli helt förstörda. Välj en sval och torr plats i stället.

LÄS OCKSÅ: Så tar du hand om dina smycken

Handdukar
Då badrummet är ett av hemmets vanligaste platser där mögel frodas och växer, håll all förvaring av tyg, som handdukar, på andra ställen. Se även till att sätta på fläkten och vädra så mycket som möjligt, efter varje dusch/bad, för att hjälpa luften och fukten ut, och få de använda handdukarna att torka snabbare

LÄS OCKSÅ: 12 vanliga tvättmissa som förstör kläderna

Nagellack
Om du vill förlänga tiden på två år, som man brukar säga är hållbarheten, på dina nagellack, förvara då inte dem i badrummet, eftersom temperaturen där ändras hela tiden. Nagellack ska förvaras i rumstemperatur, precis som i affären, och inte heller i kylskåp som många tror

Källa: Goodhousekeeping.com Foto AOP-IBL


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…