Annons

Annons

Sallad med helgrillad fläskfilé

Couscoussallad med helgrillad fläskfilé

Perfekt för utegrillen en solig dag. Annars bryner du köttet i stekpanna och eftersteker i 150 grader varm ugn.

4 personer:
600–700 g fläskfilé
3 msk olja till grillen och till frukten
salt, svartpeppar
4 aprikoser eller nektariner

Annons

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk finriven färsk ingefära
1 msk flytande honung
3 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger

Sallad:
4 portioner kokt couscous
80 g babyspenat
125 g fetaost
8 oliver
1 röd chili
1 lime, skal och saft
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gilla Året Runt på Facebook

Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt marinera i kylskåp ca 2 timmar. Vänd köttet då och då.
Torka av köttet och bryn det i ca 5 minuter så att det får fin färg. Salta och peppra. Slå in köttet i ugnsfolie och stek till 68 graders innertemperatur.
Dela och kärna ur aprikoserna, pensla med oljan och grilla några minuter.
Blanda couscous och babyspenat. Smula över fetaost. Skiva köttet och lägg det på salladen tillsammans med frukt och oliver. Strimla chilin och strö över den tillsammans med rivet limeskal. Ringla över limesaft och olivolja, salta och peppra.

Av: Lena Söderström Foto: Eva  Hildén Smith

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…