Annons

Annons

Sallad med lax, räkor och kaprisdressing

Fräsch, matig och supergod! Det sammanfattar salladen med lax, räkor och kaprisdressing.

Sallad med lax, räkor och kaprisdressing

Tänk på att riva citronskalet till dressingen innan du börjar pressa saften till marinaden.

4 personer

4 ägg
500 g räkor med skal
500 g varmrökt lax
1/2 fänkål
2 msk pressad citronsaft
1 nypa flingsalt
1 huvud romansallad
4 skivor surdegsbröd
3 msk olivolja
Dressing:
2 äggulor
1 tsk finrivet citronskal
1 msk pressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl olivolja
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris, finhackad
salt och svartpeppar
Garnering:
1 msk kapris
1 msk finhackad gräslök

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Koka äggen i 5–6 minuter. Skala dem och dela dem i halvor. Skala räkorna. Dela laxen i bitar och släng skinnet.
2. Skär fänkålen i tunna skivor. Lägg den i en skål och krama in citronsaft och salt med händerna för att marinera fänkålen och göra den mjuk.
3. Skölj salladsbladen i kallt vatten och låt rinna av. Skär brödet i tärningar och stek dem i en stekpanna med olja tills de fått fin färg.
4. Dressing: Vispa ihop äggulor, citronskal, citronsaft och dijonsenap i en bunke. Tillsätt oljan droppvis och vispa kraftigt tills det tjocknar. När blandningen tjocknat, tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Rör sedan ner crème fraiche, finhackad vitlök och finhackad kapris. Smaka av med salt och peppar.
5. Skär salladen i grova bitar och lägg upp dem på ett fat. Lägg på räkor och lax. Toppa med marinerad fänkål, krutonger och ägghalvor. Ringla över några matskedar dressing och garnera med kapris och gräslök. Servera resten av dressingen bredvid.

Prova också:

Räksallad med avokado och ägg

Sparrissallad med lax och ägg

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…