Annons

Annons

Sallad med mustiga rotfrukter och grillad kyckling

Visst kan man äta sallad på vintern – här med mustiga rostade rotfrukter, grillad kyckling och en persiljedressing.

Sallad med mustiga rotfrukter och grillad kyckling

4 personer
3 palsternackor
4 morötter
2 msk rapsolja
flingsalt
4 dl champinjoner
smör till stekning
200 g haricots verts
2 nävar mâchesallad
1/2 grillad kyckling
Dressing:
1 schalottenlök
2 msk hackad persilja
2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala palsternackor och 
morötter och lägg i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö 
över lite flingsalt. Tillaga i nedre 
delen av ugnen, ca 30 minuter.
3. Ansa, skiva och stek svampen 
i en stekpanna med smör. Lägg
i haricots verts mot slutet och låt 
steka med någon minut.
4. Blanda rotfrukter, svamp och 
haricots verts. Vänd ner mâche
salladen.
5. Dressing: Skala och finhacka
löken. Blanda lök, persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och 
peppar. Vänd ner vinägretten 
i salladen.
6. Skär upp kycklingen i bitar och lägg på rotfrukterna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson 
Foto: Erik Karlsson

Prova på:

Pastasallad med grillad kyckling

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Kyckling med pastasallad, fetaost och pesto


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…