Annons

Annons

Salviakryddad ravioli

Pastar tter (ej nrplac) Janet Gustavsson

Med färdiga lasagenplattor fixar du lätt egen ravioli.

4 personer:
500 g färska lasagneplattor
Fyllning: 
250 g ricottaost
100 g lufttorkad skinka, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
salt och peppar
färsk salvia
Servera med:
200 g grön sparris
brynt smör med lite rivet citronskal i
riven parmesan
100 g lufttorkad skinka
1 ask körsbärstomater
citronklyftor

Annons

Rör samman ricotta, skinka, vitlök, olivolja, salt och peppar. Lägg ut lasagneplattorna på mjölat bakbord, pensla hälften med vatten.

Gilla Året Runt på Facebook

Lägg en dryg tesked fyllning med 4 cm mellanrum på de openslade plattorna. Lägg ett salviablad på varje fyllning. Täck med de penslade plattorna, tryck ihop väl mellan fyllningen.

Skär ut fyrkanter, ca 4×4 cm. Tryck på kanterna med en mjölad gaffel. Koka i lättsaltat vatten i 4-5 minuter, låt rinna av.

Skär sparrisen i bitar, stek i lite olja. Blanda ravioli och sparris. Lägg upp på tallrikar, ringla över smör, riv över parmesan och dekorera med skinkrullar, körsbärstomater och citronklyftor.

Av: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…