Annons

Annons

Scones med filmjölk

Baka läckra scones med vårt enkla recept där du har filmjölk i degen. Lika gott till helgfrukost som till fika!

Scones med filmjölk

Scones med filmjölk

10 stycken
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
4 dl filmjölk

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Finfördela rumsvarmt smör i blandningen.
3. Tillsätt filmjölk och arbeta till en deg.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg gärna sconesen i ett muffinsbleck. Ställ gärna med bullformar i papper i muffinsblecket, annars får det smörjas med smör.
5. Tillaga i ugnen, 10–12 minuter.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Lyxscones med egenkokad sylt

Glutenfria scones med havremjöl

Valnötsscones med graham och youghurt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…