Annons

Annons

Sebastian von Sivers tar gärna råd från mamma Malou

Sebastian von Sivers Haage har ingått i Nyhetsmorgons redaktion i flera år. Men när han tog över efter Peter Jihde hade mamma Malou ingen aning. ”Hon var helt chockad”, säger Sebastian von Sivers till Aftonbladet.

Sebastian Von Sivers är ny programledare på ”Nyhetsmorgon”

Sebastian höll det nya uppdraget på ”Nyhetsmorgon” i TV4 hemligt för alla. Inte ens mamma Malou von Sivers visste något. Bild: IBL

Peter Jihde har länge varit det självklara ankaret i TV4:s ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Tilde de Paula Eby. Tidigare i vår kom beskedet att Peter Jihde lämna för MTG och programledartjänsten blev vakant.

Annons

Den prestigefyllda posten gick till journalisten Sebastian von Sivers Haage, 31, som jobbat som researcher och redaktör på ”Nyhetsmorgon” tidigare. En av dem som höjde på ögonbrynen över valet var Sebastians mamma, TV4-profilen Malou von Sivers.

– Mamma var genuint chockad. Hon har ju frågat vad jag vill göra och jag har alltid sagt att jag nog inte vill vara framför kameran. Hon trodde nog inte att jag skulle följa i hennes spår, säger Sebastian Von Sivers till Aftonbladet.

”Har sagt att jag ska sträcka på mig”

Vid det här laget har Sebastian börjat bli varm i kläderna. Men det var en nervös debut.

– Inför första sändningen var jag så nervös att det var helt sjukt. Jag gick väl inte in med något bra självförtroende alls eftersom jag inte kunde jobbet. Men bara den här månaden har jag blivit stärkt, säger han till tidningen.

Sonen berättar att mamma Malou von Sivers hållit en låg profil om hans nya roll. Men eftersom hon har över 20 års erfarenhet av programledarrollen så tar han gärna emot råd om han behöver.

En synpunkt har han redan fått.

– Hon har faktiskt sagt att jag ska sträcka på mig några gånger. Hon tycker jag sitter alldeles för ihopkrupen.

Sebastian och Malou Von Sivers, 2010

Malou Von Sivers trodde inte att sonen Sebastian ville synas framför kameran. Men så blev det. Bild. IBL

Här är fem saker du inte visste om Sebastian Von Sivers Haage

1. Båda föräldrarna är journalister. Pappa Steen Haage var chefredaktör på ”Ny teknik” under Sebastians uppväxt. Mamma Malou jobbar, som bekant, på TV4. I familjen finns även småsyskonen Malcolm och Julia.

2. Sebastian Von Sivers hade egentligen siktet inställt på någonting annat och pluggade ekonomi i Uppsala. Men istället för bankjobb blev det jobb på tidningen Nyheter24 och jobb i föräldrarnas fotspår.

3. Sebastian heter Nimrod i tredjenamn. Nimrod är även en biblisk person från första mosebok som anses vara grundare av det assyriska och babyloniska riket och byggaren bakom Babels torn. Det är dock oklart om programledaren i ”Nyhetsmorgon” är döpt efter denna Nimrod eller någon annan.

4. Malou von Sivers var programledare för det första ”Nyhetsmorgon” 1992 tillsammans med Bengt Magnusson. Då hette det ”Gomorron”. Sonen Sebastian har en lång rad namnkunniga företrädare på jobbet. Dit hör bland andra Lasse Bengtsson, Anna Lindmarker, Rickard Olsson och Kristin Kaspersen.

5. Civilstånd. Sebastian är tillsammans och sambo med flickvännen Klara som han träffade på en midsommarfest. Paret bor i Stockholm.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Jesper Börjesson, Nyhetsmorgon: Tack vare TV-jobbet mötte jag min fru

Malou von Sivers om uppväxten: Jag var ständigt rädd

Malou von Sivers annorlunda sexråd i långa relationer


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…