Annons

Annons

Strömmings- och kaviarlåda

En läcker sillåda att servera på buffébordet.

 

Kan serveras både varm och kall.

Strömmings- och kaviarlåda

ca 8 buffépotioner


600 g sillfiléer
3 msk Kalles kaviar
3 msk hackad dill
2 msk ströbröd
1 msk smör
2 dl matlagningsgrädde

Äggröra:
3 hårdkokta ägg
3 kokta potatisar
1 burk ansjovisfiléer
2 msk hackad gräslök
1/2 dl gräddfil

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt, bred på kaviar och strö över hackad dill. Rulla samman och lägg som ekrar i en rund form. Strö över ströbröd och klicka över smöret. Häll på grädden och ställ in i ugn ca 20 minuter.

Tärna ägg och potatis fint, blanda med ansjovisfiléerna skurna i bitar och hackad gräslök och gräddfil. Lägg i en driva på mitten av formen.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…