Annons

Annons

Ska jag testa rosenrot mot oro och stress?

Är det värt att testa Arctic root? Året runts apotekare ger svar!

Ska jag testa arctic root mot stress och oro?
Jag undrar vad du tycker om Arctic root – är det värt att testa? Kan jag ta det trots att jag tar mirtazapin?
Å

Arctic Root är ett traditionellt växtbaserat läkemedel som används mot tillfällig trötthet, oro och utmattning orsakad av stress. Det innehåller rosenrotextraktet SHR-5, en så kallad adaptogen, vilket innebär att den anses öka prestations- förmåga och välbefinnande genom att stärka kroppen både fysiskt och mentalt. Effekten av Arctic Root och andra traditionella växtbaserade läkemedel är inte fastställd i studier, utan grundar sig enbart på erfarenhet av långvarig användning.
Generellt tycker jag att det kan vara värt att testa Arctic Root vid stressrelaterad nedsatt prestationsförmåga, då många upplever sig bli hjälpta av läkemedlet. I ditt fall skulle jag dock inte rekommendera det, eftersom du nämner att du tar det antidepressiva läkemedlet mirtazapin. Då inga studier utförts på Arctic Root är det inte känt hur det påverkar effekten av andra läkemedel, och därför skulle jag inte rekommendera att ta det i kombination med mirtazapin eller något annat läkemedel.
Av din fråga att döma antar jag att du besväras av trötthet, utmattning eller oro. Ta kontakt med din läkare om du känner dig besvärad av dina symtom, så kan du få vidare hjälp med att hitta en lösning på hur du ska öka ditt välbefinnande.
Anneli, Året runts apotekare

Annons

Mejla till [email protected], 
eller skicka ett brev till Året Runt, 
Box 50457, 202 14 Malmö.
 Märk kuvertet ”Fråga apotekaren”.

Läs också:

7 kosttillskott som gör dig pigg i vår

Senaste trenden – kosttillskott gjort på inälvor!

Anneli är Året Runts apotekare!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…