Annons

Annons

Skådespelaren Michael Nyqvist är död

Skådespelaren Michael Nyqvist har avlidit efter en tids sjukdom.

På tisdagskvällen kom beskedet att Michael Nyqvist har avlidit. Familjen har bekräftat dödsfallet för TT.
”Vi har i dag den sorgliga nyheten att meddela att skådespelaren och författaren Michael Nyqvist har avlidit tisdagen den 27 juni 2017 efter en tids sjukdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammal och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Familjen ber att få sörja i stillhet.”

Annons

Enligt DN  avled Michael Nyqvist efter en tids cancersjukdom.

Sedan succén ”Män som hatar kvinnor” från 2009 är Michael en av våra största 
internationella stjärnor med storfilmer som Mission: impossible och John Wick på sitt cv.

Efter olika scenskolor och teaterroller slog Nyqvist igenom även som filmskådespelare i rollen som Rolf i Lukas Moodyssons ”Tillsammans”  år 2000.

Därefter kunde vi se honom i flera filmer och tv-serier som ”Grabben i graven bredvid”, som han fick en Guldbagge för, ”Så som i himmelen” och ”Arn – tempelriddaren”.

”Ett evigt hål i mitt hjärta”

2007 gjorde Nyqvist ett uppmärksammat program i ”Sommar i P1” där han berättade om sitt sökande efter sina biologiska föräldrar. Han blev bortlämnad hamnade på barnhem innan han blev adopterad. Detta skrev han även om i boken ”När barnet lagt sig” som kom ut 2009.

Att han var adopterad fick han veta som 5-åring.

– Jag höll på att sprängas inifrån. Det grävde ett evigt hål i mitt hjärta och skapade ett inre raseri som jag kommer att bära inom mig tills jag dör, sade Michael Nyqvist i en intervju i Hemmets veckotidning tidigare i år.

Michael Nyqvist blev 56 år. Han lämnar efter sig makan Catharina Nyqvist Ehrnrooth och barnen Ellen Nyqvist och Arthur Nyqvist.

Av Johanna Svan

Läs en intervju med Michael Nyqvist här


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…