Annons

Annons

Skänk glasögon ge barnen hopp om utbildning

I veckan startar Specsavers återigen en insamling av avlagda glasögon för att hjälpa barn och vuxna i Tanzania.

insamling av glasögon till Tanzania

I svenska hem finns miljontals glasögon som inte används. Glasögon som kan ge människor i Tanzania en större chans till att utbilda sig, arbeta och försörja sin familj. Det är fjärde året Specsavers genomför insamlingen av glasögon i sina butiker. Trots att Tanzania har upplevt en förhållandevis stabil ekonomisk tillväxt under de senaste åren så är landet fortfarande ett av världens fattigaste.

Annons

Nytt för i år är att för varje återvunnet par glasögon som skänks till Tanzania i en Specsavers-butik, kommer butiken i fråga också att ge tillbaka till ett lokalt initiativ med finansiella medel och engagemang. Butikerna väljer själva vilket projekt de vill vara med och engagera sig i, och det varierar allt ifrån kvinnojoursverksamheter till simskola för ensamkommande flyktingar och kulturverksamheter för barn.

Gilla Året Runt på Facebook

– Förra året slog insamlingen nytt rekord med nära 28 000 insamlade glasögon. Svenskarna är otroligt generösa.  Nu hoppas vi på nytt rekord, säger Marita Bertilson, Sverigechef på Specsavers.

Få ett sms från mottagaren

Specsavers insamlingsprojekt är unikt då de insamlade glasögonen taggas för att sedan kunna spåras hela vägen ner till Tanzania. När bågarna matchats med en ny mottagare får givaren i Sverige ett SMS eller mail med namn och bild på mottagaren.

– Genom att återvinna gamla glasögon som ligger hemma i byrålådan kan man på ett väldigt enkelt sätt hjälpa människor till ett bättre liv.

Insamlingsprojekt ”Ge Syn & Ge Tillbaka” pågår fr.o.m. den 19 september t.o.m. den 13 november i alla Specsavers butiker.

I februari 2017 reser optiker tillsammans med vinnaren av tävlingen Årets Glasögonbärare 2016 samt bloggaren och ambassadören Lotta Gray till Tanzania för att göra syntester och dela ut de skänkta glasögonen till behövande vuxna och barn. För inlämning av glasögon, besök din närmsta Specsavers-butik: specsavers.se/hitta-till-din-butik

Av Sofia Gerholm


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…