Annons

Annons

Skomakarlåda

Lövbiff placerad på ett gott potatismos, toppad med stekt bacon och lök, ett recept som uppskattas av många.

Skomakarlåda med lövbiff och bacon

4 personer
140 g bacon
1 purjolök
600 g lövbiff
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör till stekning

Potatismos:
12 potatisar av mjölig sort
2 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Potatismos: Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 15 minut er. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en elvisp eller en potatisstöt.
Hetta upp mjölken. Blanda samman moset med varm mjölk och smör och vispa allt luftigt. Smaka av med salt och peppar.
Skomakarlåda: Hetta upp smör och stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Skölj och strimla purjolöken. Fräs smidigt. Ta upp och varmhåll. Stek köttet hastigt i smör i en het panna. Salta och peppra. Vispa ur pannan med lite vatten, om du vill använda dig av skyn.
Servera köttet med potatismos och toppa med bacon och lökfräs. Garnera med kryddgrönt och servera.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Du kanske också gillar!
Texmex med lövbiff
Wokad biff på minuten
Pytt i panna på lövbiff

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…