Annons

Annons

Sluta röra vid de här sakerna och undvik att bli förkyld

Huskurer och vitaminer i all ära, men det finns ett enkelt knep för att undvika att smittas av förkylningar och influensa i vinter. Här är sakerna som farmaceuten råder dig att undvika.

Tiden för förkylningar och influensa är kommen.

Förkylningar är ett tråkigt hösttecken. Bild: IBL

Även om det kan verka svårt, går det att skydda sig mot smittan på flera sätt. Man kommer förstås långt med ett gott immunförsvar, lite huskurer och annat som kan hjälpa till att förebygga eller lindra förkylningen, men det finns även saker som man helt bör hålla på avstånd.

Handtag och buktiksdiskar

Enligt farmaceuten Angela Chalmers är ett effektivt sätt att förbli frisk att låta bli att röra vid saker på allmänna platser. Hon nämner specifikt två bakteriehärdar som du bör undvika – handtag och stänger i  allmänna transportmedel som tåg, tunnelbana och buss samt butiksdiskar.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Men det går inte alltid att undvika bakteriehärdarna helt, och många kommer i kontakt med dem dagligen ändå. Det näst bästa knepet för att undvika smittan är därför att se till att inte röra sitt ansikte om man tagit i något andra kommit i kontakt med.

”Undvik att bli förkyld genom att inte röra dina ögon, din näsa eller mun när du har varit på allmänna platser eftersom det kan föra över viruset till dig”, säger Angela Chalmers till brittiska Express.

Farmaceuten påminner även om att alltid tvätta händerna efter att man snutit sig och att använda rikligt med tvål.

Källa: Express.co.uk
Foto: Shutterstock
Text: Nanna von Knorring
, Femina

Sorry, there are no polls available at the moment.

Läs också:

Smittskyddsläkaren: Detta bör du tänka på inför influensasäsongen


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…