Annons

Annons

Små grönkålspajer

Garnera grönkålspajerna små röda juveler och julkänslan infinner sig direkt!

 

Små grönkålspajer
Ädelosten kan du byta ut mot 
gorgonzola. Du behöver aluminiumformar som är ca 7 cm 
i diameter
12–14 stycken
Pajdeg:
75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
Fyllning:
50–75 g grönkål
1 gul lök
2 msk smör
Äggstanning:
2 ägg
1 dl kesella
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g gräddädelost
Garnering:
granatäppelkärnor

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Dela matfettet i bitar.
Arbeta samman med övriga ingredienser till en smidig deg. Dela
degen i 12–14 bitar. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga bottnarna med en
gaffel och låt vila i kylen,
ca 30 minuter. Förgrädda pajskalen i ugnen,
ca 10 minuter.
3. Fyllning: Ansa och strimla grönkålen. 
Skala och finhacka löken. Hetta
upp matfettet i en stekpanna och fräs lök och grönkål blankt och smidigt utan att det får färg, 5–8 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Salta och peppra.
5. Smula osten och blanda med 
kålfräset. Fördela det i formarna. Häll äggstanningen över och peta med en gaffel så att det rinner ner.
6. Grädda pajerna mitt i ugnen tills de har fått fin färg och stannat helt, 20–25 minuter. Täck med folie om de börjar få för mycket färg i ugnen.
7. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grönkålspannacotta med topping

Läcker Janssons frestelse med grönkål


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…