Annons

Annons

Små grönkålspajer med ädelost

Garnera grönkålspajerna små röda granatkärnor och julkänslan infinner sig direkt!

Ädelosten kan du byta ut mot 
gorgonzola. Du behöver aluminiumformar som är ca 7 cm 
i diameter.

Små grönkålspajer

12–14 stycken
Pajdeg:
75 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kesella
Fyllning:
50–75 g grönkål
1 gul lök
2 msk smör
Äggstanning:
2 ägg
1 dl kesella
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g gräddädelost
Garnering:
granatäppelkärnor

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Dela matfettet i bitar.
Arbeta samman med övriga ingredienser till en smidig deg. Dela
degen i 12–14 bitar. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Nagga bottnarna med en
gaffel och låt vila i kylen,
ca 30 minuter. Förgrädda pajskalen i ugnen,
ca 10 minuter.
3. Fyllning: Ansa och strimla grönkålen. 
Skala och finhacka löken. Hetta
upp matfettet i en stekpanna och fräs lök och grönkål blankt och smidigt utan att det får färg, 5–8 minuter. Salta och peppra. Låt svalna.
4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, kesella och grädde i en bunke. Salta och peppra.
5. Smula osten och blanda med 
kålfräset. Fördela det i formarna. Häll äggstanningen över och peta med en gaffel så att det rinner ner.
6. Grädda pajerna mitt i ugnen tills de har fått fin färg och stannat helt, 20–25 minuter. Täck med folie om de börjar få för mycket färg i ugnen.
7. Garnera med granatäppelkärnor vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Grönkålspannacotta med topping

Läcker Janssons frestelse med grönkål

Grönkålschips kan dämpa kronisk inflammation


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…