Annons

Annons

Så tappade Petra 19 kilo!

Petra rasade i vikt med Viktväktarna.

Petra rasade i vikt med Viktväktarna.

När Petra flyttade hemifrån och började plugga gick hon upp 25 kilo. Men med Viktväktarna och ett aktivitetsarmband har hon lämnat livet om soffpotatis!
– När jag tittade mig i spegel så insåg jag att jag var olycklig. Jag ville må bra igen och gå ner i vikt. Den där tjocka tjejen i spegeln var inte jag, säger Petra Larsson
Hon försökte med olika metoder men fastnade för Viktväktarna eftersom den fungerar i hennes vardag.
Att flytta hemifrån vid sexton och samtidigt börja gymnasiet och läsa hotell – och restaurangutbildning gjorde inte att Petra fick några bra matrutiner. Långa dagar och mat lite när det funkade och godis däremellan gjorde att hon snabbt gick upp i vikt.
– Jag gick upp 25 kilo första året och sedan gick det bara inte att få bort de där kilona, säger Petra.
Den dåliga mathållningen fortsatte – och eskalerade. Till slut gick det så långt att hon gömde mat och åt i hemlighet så att inte hennes sambo skulle se.
– Det var nästan som hetsätning och det var verkligen inget sunt beteende. Jag mådde så dåligt och var så olycklig i min kropp, säger hon.
Hon bestämde sig för att börja ta tag i vikten och samtidigt började hon blogga för att dokumentera allt och vara brutalt ärlig mot sig själv. Inget mer smygande.
– Jag vill inte utesluta någonting när jag äter. Jag vill kunna äta den där godisbiten på lördag utan att få ångest. Man måste få unna sig och det tillåter Viktväktarna, säger Petra.
I samma veva så utmanade hennes syster henne på att köra tjejklassikern, kortvasan, Lidingöloppet och Vansbrosimmet. Något Petra aldrig trodde hon skulle göra.
– Men då hade jag börjat gå ner i vikt och tänkte att det är bara att köra på. Och när jag gjort kortvasan så gav det enorm mersmak för träning och det ger ju resultat, säger Petra.
Första året med Viktväktarnas mobiltelefonapp redo i telefonen gick Petra ner 12 kilo. Hon genomförde tjejklassikern och idag älskar hon att gå till gymmet och att löpträna.
– Jag har ett aktivitetsarmband som synkar med mobilen så att jag automatiskt ser hur mycket points jag får för min träning, det är smidigt. Det fungerar i min vardag och det är viktigt, säger Petra.
Idag ser livet helt annorlunda ut än för två år sedan. Hon har gått ner sammanlagt 19 kilo och hon tränar och är glad. Efter sommaren väntar hon och sambon Emil sitt första barn.
– Jag har gått från att vara en soffpotatis till att vara en aktiv tjej. Och jag är framförallt en lyckligare person, gladare och mer positiv, säger Petra.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Jessika Devert Foto Anna Edlund

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…