Annons

Annons

Smarrig choklad- och banankaka

Choklad- och banankaka
En saftig och god kaka som man kan äta skuren i skivor med jordnötssmör på, till ex­empel. Förvara kakan i kylen, väl inslagen. Då behåller den sin saftighet.

100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 banan
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk vispgrädde

Annons

Topping:
100 g mörk choklad
100 g cashewnötter
1 banan

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång kakform. Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Mosa bananen och rör ner i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj­socker och tillsätt det. Rör sist ner smör och grädde.

Finhacka choklad och nöt­ter. Vänd ner hälften i smeten. Bred ut smeten i kakformen. Skala och skiva bananen och fördela ovanpå. Strö över res­ten av chokladhacket.

Grädda kakan längst ner i ugnen 50 minuter. Låt den svalna inlindad i en handduk.

Recept av Charumati Roug
Foto Wolfgang Kleinschmidt


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…