Annons

Annons

Smarrig pannkaksfrukost

Amerikanska pannkakor med pistaschnötter

Lyxa till helgfrukosten med pannkakor! Om man vill kan man byta ut pistaschnötterna mot sam­ma mängd blåbär i pannkaks­smeten.

Amerikanska pannkakor med pistaschnötter

8 stycken:
2 ägg
3 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
20 g smör, smält
1 dl finhackade
pistaschnötter
smör till stekning
till servering:
2 dl vispgrädde
2 dl blåbär eller blåbärssylt
2–3 msk lönnsirap eller
ljus sirap eller lönnsirap
2 msk pistaschnötter
mynta eller citronmeliss

Annons

Vispa ihop ägg och gräddfil. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen i ägg­smeten, lite i taget. Blanda i smör och pistaschnötter. Stek pannkakorna i smör på medelvärme.

Vispa grädden och servera pannkakorna med grädde, blåbär och pistasch­nötter. Ringla över sirapen och garnera med några blad av mynta eller citronmeliss.

Av: Elisabeth Johansson
Foto: Ulrika Pousette

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…