Annons

Annons

Smarrig rabarberpaj

Denna smarriga paj bakade jag igår kväll, receptet har jag så klart tagit från Året Runt! Riktigt, riktigt god! Kanske något att bjuda på i helgen? Hälsningar från Lena på Året Runt.

Här hittar du fler goda recept med rabarber>>

Smarrig rabarberpaj

Smarrig rabarberpaj

Rabarberpaj
4–6 personer
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör

Fyllning:
300 g rabarber
1 dl strösocker
2 tsk mald kanel
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
mandelspån

Annons

Garnering:
florsocker
pärlsocker
kryddgrönt

Servera med:
vaniljvisp eller vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll ner i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en
smord pajform ca 22–24 cm i diameter.
Ansa och dela rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Blanda socker, kanel och mjöl och rabarber och fördela i pajformen. Häll över grädden och strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 35–40 minuter.
Vid serveringen sikta över florsocker, strö över lite pärlsocker och garnera med kryddgrönt.

Pajen är lös i konsistensen när du tar ut den ur ugnen, men stelnar när den svalnar.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Foto: Lena Tell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…