Annons

Annons

Smarrig sparrispaj med parmesen

Laga en frasig sparrispaj med smak vitlök och parmesan!

Sparrispaj

10–12 bitar

Pajdeg:
3 dl grahamsmjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 ägg
3 dl vispgrädde
150 g ost, riven
150 g grön sparris
Garnering:
100 g grön sparris
75 g parmesan, grovriven
krasse

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Pajdeg: Mixa samman alla ingredienserna i en mixer. Tryck ut degen i en 
pajform och låt stå kallt, 30 minuter.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek löken mjuk i smör i en kastrull.
4. Rör ihop ägg och grädde. Tillsätt löken och den rivna osten. Häll fyllningen i paj-
formen.
5. Bryt av den nedre delen av sparrisen och kasta. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Fördela sparrisen i formen och grädda pajen i ugnen, ca 30 minuter.
6. Förväll sparrisen till garneringen och 
lägg ovanpå pajen vid servering. Strö
över parmesan och klippt krasse.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson.

Foto: Erik Karlsson.

Prova också:

Sallad med sparris och varmrökt lax

Primörgratäng 
med sparris och dillpesto

Kycklingpaj med spenat


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…