Annons

Annons

Smarrig svamplasagne

Lasagne oplac

20 cm purjolök
250 g skogschampinjoner
200 g lasagneplattor
200 g rökt skinka i skivor
1 dl riven, stark ost
smör
salt, svartpeppar
sås:
65 g smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 dl stark, riven ost
salt, svartpeppar

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolöken. Rensa svampen och skär den i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills de mjuknat och fått fin färg. Salta och peppra.

Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Pudra över mjöl och rör om. Späd med mjölk och sjud på svag värme i 10 minuter. Krydda och rör ner ost.

Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form. Varva lasagneplattor, sås, svampröra och skinka. Avsluta med lasagneplattor och sås. Strö över ost. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 40 minuter.

Av: Charoumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Här hittar du fler enkela middagstips:
Kyckling och kantarellgratäng
Pasta med lax och myntapesto
Broccoli- och spenatsoppa med ägghalva


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…