Annons

Annons

Smördegsflarn med italienska smaker

Köp en rulle färdig smördeg och toppa med godsaker som skinka, färskost, tomater och färska örter.

Smördegsflarn med italienska smaker
6 bufféportioner
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
Topping:
150 g mascarpone, italiensk färskost
1 dl crème fraiche
½ dl klippt gräslök
1 rödlök
200 g cocktailtomater
10 basilikablad
2 msk olivolja
100–150 g kallrökt skinka 
av valfri sort
Garnering:
basilika
flingsalt

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt hela smördegen och tryck till så att det blir stadigt. Nagga med en gaffel. Pensla
med uppvispat ägg. Grädda
mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Låt kallna.
3. Topping: Blanda mascarpone, crème fraiche och gräslök. Bred ut detta på smördegen. Skala och finhacka löken. Halvera tomaterna. Strimla basilikan. Blanda lök,
tomat, basilika och olja i en skål.
4. Vid servering: Fördela tomatsalladen på smördegen och lägg skinkan ovanpå. Garnera med 
basilikablad och strö på flingsalt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Frasigt smördegsflan 
med matjessill

Smaskig smördegsrulle 
med lax

Frasiga minipajer av smördeg med räkor

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…