Annons

Annons

Smördegspaj med lök

Med en rulle färdig smördeg, massor av stekt lök och västerbottensost gör du snabbt och lätt en festlig paj till uppesittarkvällen.

Smördegspaj 
med lök

6 personer
5 gula lökar
50 g smör
1 msk strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad färsk timjan
salt och peppar
1 rulle kyld smördeg, 250 g
200 g färskost
2 dl riven västerbottensost
Garnering:
färsk timjan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i en stekpanna med smör.
3. Tillsätt socker, sirap, vinäger, timjan, salt och peppar; fräs tills
löken är karamelliserad.
4. Rulla ut smördegen och lägg den i en pajform, gärna med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Tryck ner degen i formen och skär bort deg som hänger över kanten. Nagga degen och grädda mitt i ugnen, 10 minuter.
5. Rör ihop färskost och ost och bred över smördegen. Grädda
ca 10 minuter till.
6. Vid servering: Fördela löken ovanpå och garnera med timjan.

Prova också:

Pajbitar med Västerbottensost och bacon

Smördegssnurror med skinka

Smördegspaj med sparris och krasse


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…