Annons

Annons

Smördegspaj med räkor

Bjud på en läckert frasig paj på smördeg och toppad med färskoströra och räkor. Så enkelt och så gott!

Smördegspaj med räkor

Smördegspaj med räkor

4 personer
1 förp kyld smördeg på rulle
1 ägg
1 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Färskoströra:
6 små salladslökar
300 g färskost
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad dill
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Topping:
1 kg oskalade räkor
100 g sugar snaps eller sockerärter
1 knippe rädisor

Garnering:
ärtskott

1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat ägg, kallt vatten och salt; pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. Låt svalna. Om degen blåsts upp i ugnen, tryck till den med handen.
2. Färskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. Lägg undan ca 1 dl av salladslöken. Vispa med elvisp samman färskost och crème fraiche i en bunke. Vänd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran på smördegen.
3. Topping: Skala räkorna. Koka sugar snapsen i lättsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rädisorna. Fördela räkor, sugar snaps och rädisor på smördegsflanet. Toppa med ärtskott.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Bild: Anders Norrsell

Prova också:

Frasiga minipajer av smördeg med räkor

Smördegsflarn med italienska smaker

Frasiga minipajer av smördeg med räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…