Annons

Annons

Smördegspizza med kantareller

Perfekt att servera som förrätt, på buffén eller som drinktilltugg före maten. Kan göras i förväg och förvaras då svalt.

Smördegspizza med kantareller

Smördegspizza med kantareller

CA 6 BITAR (ELLER FLER OM DET SERVERAS SOM TILLTUGG)
 1 kyld smördeg, à 250 g
1 ägg
FYLLNING:
250 g ricottaost
300 g kantareller
6 salladslökar
2 msk smör
200 g körsbärstomater
3 msk klippt gräslök
färsk timjan

Annons

Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut smördegen på en långpanna med bakplåtspapper. Vik in en kant ca 1 cm stor runt om hela smördegen och tryck till. Nagga degen med en gaffel.
Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda i ugnens mitt 15– 20 minuter tills degen puffat upp sig och fått fin färg. Låt svalna lite.
Bred ut ricotta på smördegen.
Ansa och dela svampen om det behövs. Ansa och strimla löken. Fräs lök och svamp i smöret. Fördela på smördegen.
Dela tomaterna och strö över tillsammans med gräslök och timjan.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…