Annons

Annons

Smördegssnurror med skinka

Läckra smördegssnurror fyllda med lufttorkad skinka, färskost och spenat. Både lättgjorda och läckra!

Smördegssnurror med lufttorkad skinka – recept

14–16 stycken
1 kyld smördeg
150 g färskost med smak, t ex grillad paprika
7–8 skivor parmaskinka eller annan liknande skinka
10 cm purjolök
65 g babyspenat
2 msk smör

Annons

Pensling:
1 ägg
sesamfrön
flingsalt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rulla ut smördegen och bred på färskost. Lägg på skinkan.
3. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten. Fräs det blankt och smidigt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Krama ur all 
vätska. Fördela på smördegen.
4. Rulla ihop smördegen från långsidan och skär i 14–16 stycken lika stora skivor. Lägg snurrorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Pensla med ett uppvispat ägg. Strö över sesamfrön och salt. Grädda strax under mitten i ugnen, 18–20 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smördegsrutor 
med parmaskinka

Smördegspizza med kantareller

Frasiga minipajer av smördeg med räkor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…