Annons

Annons

Smörgåsbakelse med syrad lök

Smörgåsbakelser med rostbiff och syrad lök passar utmärkt på det lilla kalaset!

Smörgåsbakelse med syrad lök

4 stycken
4 landgångsbröd eller 
8 skivor formfranska

Fyllning:
140 g bacon
1 avokado
1 msk pressad citronsaft
100 g färskost
1 dl crème fraiche
1/2 dl syltlök
salt och peppar

Annons

Garnering:
100 g färskost
1/2 dl crème fraiche
1 dl persilja
10 g röd mangold
8 skivor rostbiff
syrad rödlök, se recept
2 msk majonnäs
1/2 tsk curry
2 rädisor

1. Kantskär brödskivorna och 
dela varje landgångsbröd i fyra trekanter. Formfranskan delas 
i två trekanter.
2. Fyllning: Strimla baconet 
och stek det knaprigt i stekpanna
i dess eget fett. Låt rinna av på
hushållspapper och svalna. 
Mosa avokadon och blanda med citronsaft, färskost och crème fraiche. Finhacka syltlöken 
och rör ner den och bacon i oströran. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg samman bakelserna med fyllningen mellan.
4. Garnering: Blanda färskost och crème fraiche och bred runt om 
och ovanpå bakelserna. Tryck fast 
persilja runt om. Garnera med mangold, rostbiffen rullad till strutar och syrad lök. Rör ihop majonnäs och curry och toppa med en klick 
av blandningen samt lägg på en halv 
rädisa.

Syrad rödlök
Blanda 1/2 dl ättiksprit (12 %), 1 dl strösocker och 11/2 dl vatten, rör om tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt
 och låt den dra i
lagen i 1 timme.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Klassisk smörgåstårta

Smörgåstårta med varmrökt lax

Sillsmörgåstårta med skinka och citron

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…