Annons

Annons

Smörgåstårta med bacon och kyckling

Bjud på en läcker smörgåstårta med smaker från Medelhavet. Garanterat en succé på festen!

Smörgåstårta med kyckling och bacon recept

Smörgåstårta med bacon och kyckling – recept

10 bitar
18 stora skivor formbröd, grövre varianten
Fyllning:
1 grillad kyckling
2 pkt bacon à 140 g
10 soltorkade tomater i olja
2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Garnering:
2 dl crème fraiche
200 g färskost
2 msk pesto
250 g små tomater, i olika färger
1 salladslök
basilika
20 skivor salami, gärna två olika sorter
25 g rucola

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Fyllning: Rensa kycklingköttet från skinn och ben och hacka det fint. Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna.
2. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Blanda med kyckling, bacon, yoghurt, majonnäs och senap. Smaka av med salt och peppar.
3. Kantskär brödskivorna. Lägg 6 brödskivor tätt ihop på ett fat. Bred på hälften av fyllningen. Täck med brödskivor och bred på resten av fyllningen. Täck med resten av brödskivorna.
4. Garnering: Blanda crème fraiche, färskost och pesto; bred det runt om och ovanpå tårtan. Toppa med halverade tomater, strimlad salladslök och basilikablad. Lägg salamiskivor runt om. Strö över rucola.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörgåstårta med kräftstjärtar och lax

Klassisk smörgåstårta med skinka, brieost och senap

Italiensk smörgåstårta med pesto och salami


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…