Annons

Annons

Smörrebröd med räkor och avokado

Lyxig macka med avokadokräm i botten och räkor på toppen! En klick citronmajonnäs gör det lilla extra.

Smörrebröd med räkor och avokado recept

Smörrebröd med avokado och räkor – recept

6 stycken
6 skivor surdegsbröd
2 mogna avokador
250 g frysta sojabönor, tinade
1 msk pressad saft av citron
salt och peppar
750 g räkor, med skal
6 ägg, hårdkokta
30 g mâchesallad

Annons

Citronmajonnäs:
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 äggula
1 1/2 dl rapsolja
1/2 citron, rivet skal

Garnering:
1 dl ärtgroddar
1/2 dl dill

1. Citronmajonnäs: Blanda vinäger, senap och äggula i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning med elvisp. Smaksätt med citronskal, salt och peppar.
2. Dela, kärna ur och gröp ur köttet ur avokadorna. Mixa detta med sojabönor och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala räkorna. Skala och hacka äggen grovt.
4. Bred avokadoröran på brödskivorna. Lägg på salladsblad, hackat ägg, en klick citronmajonnäs och räkor. Forma bollar av groddar och dill och toppa smörrebröden med det. Blir det majonnäs över kan du servera den bredvid.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörrebröd med lax och pocherat ägg

Räktoast med ägg och dill

4 sorters smörrebröd!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…