Annons

Annons

Smörrebröd med currykyckling och bacon

Klassiska danska smörrebröd med currykyckling och kripsigt bacon på toppen. En riktig höjdare!

Smörrebröd med kyckling, curry och bacon recept

Smörrebröd med kyckling, bacon och curry – recept

6 stycken
6 skivor rågbröd
1 pkt bacon, 140 g
bordsmargarin
6 salladsblad

Kycklingröra:
1 grillad kyckling
1 schalottenlök
1 msk curry
1 msk smör
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 äpple
salt och peppar

Annons

Garnering:
gräslök

1. Rensa kycklingköttet från skinn och ben och skär det i mindre bitar.
2. Skala och hacka löken. Fräs lök och curry i smör i en kastrull utan att löken får färg. Låt svalna i en skål.
3. Blanda majonnäs och crème fraiche med curryfräset. Tvätta och riv äpplet på grova sidan på rivjärnet. Krama ur lite vätska och blanda ner äppelrivet i röran tillsammans med kycklingen. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek baconskivorna knapriga i en panna och låt rinna av på hushållspapper.
5. Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg på salladsblad. Fördela kycklingröran på bröden och toppa med bacon. Strö över gräslök.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smörrebröd med lax och pocherat ägg

4 sorters smörrebröd!

Räktoast med ägg och dill


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…