Annons

Annons

Smörrebröd med lax och syrad rödlök

Läckraste smörrebrödet med kallrökt lax, syrad rödlök och pepparrotskräm. Och allt på ett smakrikt rågbröd.

Smörrebröd med kallrökt lax och syrad rödlök recept

Smörrebröd med kallrökt lax och syrad rödlök – recept

6 stycken
6 skivor rågbröd
200 g kallrökt lax

Pepparrotsröra:
200 g färskost
2 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
1/2 citron, rivet skal
salt och peppar

Annons

Syrad lök:
1/2 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 msk strösocker

Garnering:
3 rädisor
röd mangold

1. Pepparrotsröra: Rör ihop färskost, pepparrot, dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
2. Syrad lök: Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda vinäger, vatten och socker; lägg i löken. Låt dra i lagen, 15 minuter.
3. Bred 1/3 av pepparrotsröran på brödskivorna. Lägg på lax och avrunnen lök. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin, och lägg på. Spritsa eller klicka på resten av röran och avsluta med några mangoldblad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

4 sorters smörrebröd!

Räktoast med ägg och dill

Smörrebröd med lax och pocherat ägg


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…