Annons

Annons

Smörrebröd med rostade paprika och squash

Läckera vegetariska smörrebröd på surdegsbröd och en härlig fyllning av färskostkräm och rostade grönsaker.

Smörrebröd med rostad paprika och squash recept

Smörrebröd med rostad paprika och squash – recept

6 stycken
6 skivor surdegsbröd
2 röda paprikor
1 squash
1 rödlök
2 msk olivolja
salt och peppar
3 msk färsk timjan
30 g rucola

Färskostkräm:
3 dl pumpakärnor
50 g rucola
1/2 dl crème fraiche
100 g färskost
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad saft av citron

Annons

Garnering:
timjan
pumpakärnor

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Färskostkräm: Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Skölj rucolan. Mixa pumpakärnor, rucola, crème fraiche och färskost till en kräm. Smaksätt med riven vitlök, citronsaft, salt och peppar.
3. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skiva squashen. Skala och dela rödlöken i klyftor. Blanda grönsakerna med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över timjan och rosta
i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna.
4. Bred hälften av färskostkrämen på brödskivorna. Lägg på rucolablad. Toppa med de rostade grönsakerna och avsluta med en klick färskostkräm. Garnera med timjan och pumpakärnor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Italiensk smörgåstårta med pesto och salami

Smörrebröd med lax och pocherat ägg

4 sorters smörrebröd!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…