Annons

Annons

Smulpaj med jordgubbar och nektariner

Alla älskar smulpaj! Här får du recept på en goding med smak av kokos, jordgubbar och nektariner.

Smulpaj med jordgubbar och nektariner recept

Smulpaj med jordgubbar och nektariner – recept

4 personer

¾ liter jordgubbar
3–4 nektariner
2 msk potatismjöl
3 msk strösocker
Kokossmul:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g smör
Garnering:
jordgubbar
nektarinklyftor
mynta
strösocker
Servering:
vaniljvisp eller vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Kokossmul: Blanda mjöl, 
havre, kokos och socker i en degbunke. Tärna kylskåpskallt smör och finfördela det i blandningen. Tryck ut hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diameter, eller i 4 ugnsfasta portionsformar. Förgrädda mitt i ugnen, 
ca 8 minuter.
3. Ansa och dela jordgubbarna. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Blanda jordgubbar, nektariner, 
potatismjöl och socker i en skål. Lägg över blandningen i det förgräddade pajskalet. Strö på resterande smulor. Grädda tills pajen
fått fin färg, 25–30 minuter.
4. Vid servering: Garnera med 
skivade jordgubbar, nektarin-
klyftor och mynta. Strö över lite socker. Servera med vaniljvisp
eller vispad grädde.

Av Bitte E:son Forsberg 

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Glutenfri mandelkaka med kolakräm och jordgubbar

Fikasuccé: Kladdkakemuffins med jordgubbar

Rabarber- och mandelsmulpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…