Annons

Annons

Smulpaj med jordgubbar

Smulpaj med jordgubbar är lätt att baka och smakar som en sommardröm.

Smulpaj med jordgubbar

6 personer

1 1/2 liter jordgubbar
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
250 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl rörsocker
1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kokosflingor
Servering:
vaniljsås

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rensa och dela jordgubbarna på mitten, och blanda dem med potatismjöl och socker. Lägg över i en pajform.
3. Smält smöret. Blanda mjöl, havre, rörsocker, strösocker, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en skål. Rör i smöret och blanda om. Smula degen över bären.
4. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Smulpaj med hallon och vinbär

Smulpaj med rabarber


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…