Annons

Annons

Snabba saffransscones

Perfekta och supergoda scones att göra till en underbar helgfrukost. Du kommer inte att ångra dig, testa receptet!

Snabba saffransscones
16 bitar
100 g smör
1/2 g saffran
1 msk flytande honung
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl standardmjölk

Servera med:
marmelad
vispad grädde
färskost blandat med nötter och hackade aprikoser
ost
fikon

Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret. Mortla saffranet lätt.
Blanda ner saffran och flytande honung i smöret, låt blandningen svalna.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och smöret, rör snabbt samman till en deg.
Klicka ut degen i fyra lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje deghög till en rund kaka. De ska vara ca 15 cm i diameter.
Skåra varje kaka i fyra delar med en lätt mjölad kniv (se bild). Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt svalna på galler. Dela och servera med något eller några av tillbehören.

Annons

Tips!
Du kan stöta saffranet med en mortelstöt medan det fortfarande ligger påsen, så är det enklare att ta tillvara på alla smulor.

Av: Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ:
Kardemummascones med citron
Scones med kardemumma och citron
Smarriga scones Smarriga scones
Scones med hallon och choklad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…