Annons

Annons

Snabblagad köttgryta med lövbiff och rotfrukter

Njut av en smakrik köttgryta med lövbiff, bacon och rotfrukter! Den är dessutom så snabblagad att den passar en vanlig vardag.

Snabblagad gryta med lovbiff recept

Snabblagad köttgryta med lövbiff och rotfrukter

4 personer
140 g tärnat bacon
2 morötter
2 palsternackor
2 msk smör
2 schalottenlökar eller 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g lövbiff
4 dl köttbuljong
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
salt, peppar

Annons

Topping:
2 skivor vitt bröd
smör till stekning
3 msk hackad persilja

Servering:
potatismos

Gilla Året Runt på Facebook

1. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
2. Skala och skär morötter och 
palsternackor i långa stavar och fräs det glansigt i en gryta med smör.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla köttet. Tillsätt lök, vitlök och kött till grytan och låt köttet få färg runt om. Tillsätt buljongen, 
timjan och lagerblad. Låt puttra, 
ca 15 minuter.
4. Lägg i det stekta baconet och smaka av med salt och peppar.
5. Topping: Skär brödet i tärningar och stek det runt om i en stekpanna med smör.
6. Servera med potatismos och strö över brödkrutonger och persilja.

Tips! Du kan också göra brödkrutongerna 
i ugnen. 
Ringla smör och rapsolja på brödtärningarna och blanda om. Tillaga 
i ugnen på 200°, ca 10 minuter.
 Passa noga så att de inte bränns.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Lövbiffspanna med kantareller

Lövbiff med bacon

Fyllda lövbiffsrullader med krämig ostfyllning


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…