Annons

Annons

Snabblagad sill med ägg och rädisor

God, vacker och snabblagad sill. Du kan förbereda allt, men sillen mår bäst av att läggas upp strax innan serveringen.

sill med ägg

Snabblagad sill med ägg och rädisor

8 bufféportioner

2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
ca 20 minimozzarellor
2–3 kokta ägg
1 knippa rädisor
1 rödlök

Marinad:
2 msk solrosolja
klippt gräslök
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk vit balsamvinäger

Annons

Garnering:
citronklyftor
gräslök

Låt sillen rinna av. Dela minimozzarellorna. Skala och klyfta äggen. Ansa och kvarta rädisorna. Skala och hacka löken. Klipp gräslöken. Fördela alla ingredienser snyggt på ett uppläggningsfat. Rör ihop ingredienserna till marinaden och ringla över sillen. Garnera fatet med ägghalvor och klippt gräslök.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…