Annons

Annons

Snittar med apelsinmarinerad lax

Skärmavbild 2013-11-28 kl. 10.10.13

Passar perfekt att bjuda på till glöggen.

20 stycken
20 skivor kallrökt lax
1 apelsin, saft och tunt strimlat skal
1 baguette
olivolja
flingsalt
1 dl mascarponeost eller annan mjukost
rucola- eller annan sallad

Annons

Sätt ugnen på 250 grader.

Lägg laxskivorna på ett fat och pressa över apelsinsaften. Låt stå en stund.
Skär brödet i lätt snedställda skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Rosta dem gyllene mitt i ugnen. Låt svalna.

Gilla Året Runt på Facebook

Bred på ost och strö över sallad. Fördela laxen och toppa med lite strimlat apelsinskal.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Receptet är hämtat ur Jul Mat & Bak från Året Runt. För bara 69 kronor får du härliga recept på adventsbak, glöggfest, julgodis, uppesittarmat och ett dignande julbord. Du hittar boken i tidningshyllan.

 

julbok

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…