Annons

Annons

Sockerkaka med hallon och rosa glasyr

Låt sockerkakan få färg och extra smak. Gott och snyggt blir det med hallon och rosa glasyr.

Sockerkaka

Sockerkaka med hallon och rosa glasyr

10 bitar

100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
50 g vit choklad
125 g hallon
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk konc hallon- och rabarbersaft eller annan saft
hallon

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver; sikta ner detta i smeten. Rör i smält smör och mjölk. Hacka chokladen och vänd ner tillsammans med hallonen.
5. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
6. Glasyr: Rör ihop florsocker och saft. Ringla glasyren över kakan. Garnera med hallon.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…