Annons

Annons

Sofias Änglar åter hos familjer i sorg

Nu är ”Sofias änglar” tillbaka, programmet där Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper några av alla de som har haft riktig, riktig otur.

sofias-anglar-sas4-sofia-04.jpg

Sofia Wistam vet man kan behöva mitt i en kris.

– I en kris är hemmet det sista man tänker på

I första avsnittet åker änglarna hem till en 4-barnsfamilj i Helsingborg som förlorade äldste sonen Marcus i en motorcykelolycka för fyra år sedan. Sorgen har förlamat familjen och sjukskrivna mamma Therese går hemma i ett förfallet hem och är för stolt för att be om hjälp. Men äldsta dottern Jasmine har skrivit till Sofias änglar.

Annons

– Det må låta ytligt, men när man går igenom jobbiga saker är hemmet det sista man tänker på. Man skiter i om det är en fuktskada i hallen. När man är i ett sorgearbete har man ingen kraft att uträtta sådana saker. Då kan ett nytt sovrum kan göra att an får energi och livslust, säger Sofia Wistam i Expressen.

Gråt, glädje och kraft på arbetstid

sofias-anglar-sas4-grupp-05.jpg

Hantverkarna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm rycker in när det värsta hänt en familj.

Gilla Året Runt på Facebook

Sofia, Johnnie och Mattias hjälper i höst flera familjer med bland annat handikappanpassning, sjukrum, avlastning eller att göra klart renoveringar som fastnat på grund av sjukdom eller sorg.

– Vi kan givetvis inte lösa det värsta men vi kan förenkla livet omkring hjälpa dem i sorgearbetet, säger Sofia.

Trion hjälper också till med annat som kan göra vardagen lite lättare när man har annat som tar upp all tid. För när man mår som sämst så kan det mesta kännas omöjligt.

– Man lär sig komma nära sorg. Ibland gråter jag mycket och åker hem och kramar mina barn jättelänge. Men det är också mycket glädje och kraft i mitt jobb – det är det absolut bästa.

”Sofias änglar” startar må 31 augusti kl 20.00 i kanal 5

Av Erika Svernström Foto: Kanal 5


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…