Annons

Annons

Sofias änglar: Jörgens ryggont var en tumör

När Jörgen Morén dog i cancer lovade frun Annloise att ta hand om sönerna och huset. Men i renoveringskaoset och sorgen gled familjen sakta isär – nu har de hittat tillbaka till varandra. “Det är som en sten som har fallit härifrån”, säger Annloise i “Sofias Änglar”.

I september 2013 började Jörgen Morén från Bureå utanför Skellefteå känna att allt inte var som vanligt. Han blev trött och fick till slut så ont i kroppen att han knappt kunde gå.

– Jag såg att han blev sämre och sämre. Sedan låg han här på golvet och hade så himla ont så då ringde jag efter ambulans, säger hans fru Annloise i ”Sofias änglar”.

Annons
Kim, Cevin och pappa Jörgen i Sofias änglar

Kim, Cevin och pappa Jörgen umgicks mycket tillsammans. Bild: Kanal 5

Jörgens trötthet och smärta visade sig vara en stor tumör i ljumsken. Till en början krympte tumören av cellgifterna och barnen Cevin och Kim hade stora förhoppningar att läkarna skulle ”laga” deras pappa.

Men sen vände lyckan.

Läs också: Jörgens ryggont var stor tumör i ljumsken

Istället för att tumören fortsatte minska så började cancern att sprida sig. Läkarnas besked till familjen var att de inte trodde att Jörgen skulle överleva. Snart föll han i koma och hela Annloise värld rasade samman.

– Jag tog barnen till sjukhuset och Cevin ville bara därifrån medan Kim klamrade sig fast. Då viskade jag ”släpp taget, jag ska ta hand om våra barn”. Sedan började det pipa överallt.

Jörgen föll i koma efter upptäckten av hans tumör i Sofias Änglar.

Familjen var samlad kring Jörgen när han somnade in. Bild: Kanal 5

Stora renoveringsbehov i Sofias Änglar

När Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm träffade familjen för första gången, var de i djup sorg. Mamma Annloise och barnen Cevin och Kim hade glidit isär och alla sov på tre olika våningsplan.

Förutom förlusten av sin make, tyngde också löftet som Annloise gav Jörgen innan han dog. Hennes händige make hade påbörjat stora renoveringsprojekt i huset i Bureå innan han blev sjuk, men hann inte klart.

– Jag har haft jättemycket ångest över projekten som Jörgen lämnade för att kunna ge barnen det jag lovade, en trygghet att bo kvar i huset. De där orden jag lovade honom, de sitter verkligen i mitt bakhuvud, säger Annloise i programmet.

Annloise berättar i ”Sofias änglar” om den svåra tiden.

Annloise berättar i ”Sofias änglar” om den svåra tiden. Bild: Kanal 5

Med änglarnas hjälp får familjen ett renoverat hus där alla kan sova på samma våningsplan. Badrummet blir ett hemmaspa och garaget där Jörgen hade varit mycket med sönerna isoleras och piffas upp.

”En sten som har fallit”

I säsongsavslutningen av ”Sofias Änglar” återvänder Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm till Bureå. Renoveringen har underlättat mycket för familjen och de har återigen kommit nära varandra.

– Det jag känner mig mest hjälpt av är att vi kan bo kvar i huset. Det är som en sten som har fallit härifrån, säger Annloise och pekar mot hjärtat.

Även Cevin och Kim tycker att det har blivit bättre och lättare sedan huset fick sig en upprustning.

– Nu är mamma pigg, innan var hon inte det. Nu vill hon hitta på saker. Vi är ute och åker till Piteå och så, säger Kim.

Det blir ett känslosamt möte med familjen och

Det blir ett känslosamt möte med familjen och ”Sofias änglar”. Bild: Kanal 5

Även om Annloise fortfarande känner stor sorg efter Jörgen, har hon börjat lyfta blicken och kunna leva igen.

– Jag saknar honom självklart, men jag har kommit ett steg vidare. Skillnaden i dag sedan ”Sofias änglar”, är att jag är piggare. Jag har börjat titta framåt och tänker att livet fortsätter.

”Sofias änglar” sänds måndag 13 mars klockan 21.00 i Kanal 5.

Text: Cecilia Ahle

Läs också:

Sofias änglar: Familjens sorg efter att Theo, 7, drunknade

Småbarnsmamman Emma blev änka vid 34: Var det så här livet skulle bli?

Ebba, 18, blev förlamad över en natt: Kommer aldrig acceptera


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…