Annons

Annons

Solrosbullar till frukost

Börja dagen med nybakta frallor. Med rågsikt och solrosfrön i degen blir de matiga och goda.

Bakasolrosbullar till frukost

ca 26 stycken
50 g jäst
5 dl vatten, ca 37 grader
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
2 msk flytande honung
3 dl solrosfrön
5 dl rågsikt
8–9 dl vetemjöl

Pensling:
vatten
sesamfrön
dinkelflingor
vallmofrön

Annons

Sätt ugnen på 250 grader.
Smulan ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 grader. Lös upp jästen i lite av degspadet och tillsätt resten av degspadet. Tillsätt olja, salt, honung, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, för hand ca 8 minuter, maskin ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i två lika stora delar. Dela varje del i 13 delar. Rulla varje till en bulle.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Pensla bullarna med vatten och strö över dinkelflingor, sesam och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte Eson Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Gör din egen marmelad

Marmelad av plommon
Recept: Plommonmarmelad

Jordgubbsmarmelad
Recept: Jordgubbsmarmelad

Päronmarmelad
Recept: Päronmarmelad

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…