Annons

Annons

7 nyheter till sommarens hälsoapotek

Sommaren är inte bara varm, härlig och lång. Har du otur kan myggbett, skoskav eller förkylning sätta stopp för dina planer. Packa ett hälsoapotek så klarar du det mesta!

shutterstock_141130741

 

Vem har inte varit ute på långpromenad och drabbats av skavsår? Och sedan fått nästan hela semestern förstörd för att man glömt skoskavsplåster. Eller tillhör du skaran som vaknat upp i en stuga i skogen och insett att du blivit sönderbiten av myggor?

Annons

För att få en lugn och fin semester är det bra att vara förberedd på vardagens små bekymmer, så slipper du onödiga utflykter till apotek eller livsmedelsaffärer. Att ägna en timme åt att sätta ihop ett semesterapotek kan vara väl investerad tid.

 

 

drhauschka

Lukta gott

Vem vill inte dofta ros istället för svett? Från Dr. Hauschka kommer deodoranten Rose. Den innehåller eteriska oljor som hämmar svettproduktionen, men inte på bekostnad av att porerna täpps till.
Dr. Hauschka Rose Deodorant, 50 ml kostar cirka 149 kronor.

mygg

Myggen flyr
I medel mot myggor och fästingar finns ofta ett ämne som heter DEET. I hög koncentration fungerar det som ett nervgift, det är dessutom irriterande och skadligt för miljön.
Men det finns ett naturligt alternativ, som i studier visat sig vara mycket effektivt. Det verksamma ämnet som håller blodsugarna borta heter PMD. Det kommer från en olja som utvinns ur citroneukalyptusträdets blad.
PMD finns i Sjö- och Hav Mygg- och fästingspray.

LactoLedin

Slipp darréeplågan
Det är inte roligt att tillbringa den efterlängtade semesterresan på toaletten.
Ett sätt att undvika magplågan är att ladda med snälla mjölksyrabaktierer, som balanserar tarmfloran – och att börja redan innan semestern börjar.
Mjölksyrabakterierna i LactoLedin är dubbeldragerade, vilket innebär att de överlever den sura miljön i magsäcken och därefter klarar sig vidare till tunntarmen där bakterierna gör nytta.
solskyddd

Solskydd för känslig hy
Rädd för att få solutslag? Använder man ett fettfritt solskydd minskar risken för detta obehag. AnneMarie Börlinds SUN Fluid spf 20, är en fettfri och fuktighetsgivande sollotion. Den innehåller ett skyddande algextrakt, som tillsammans med E-vitamin och vitamin B skyddar huden.
mixtur

 

Fläder mot raspig röst
Mitt i hetaste sommaren kan en förkylning göra entré. Halsont och heshet kan dock lindras med propolis (som bina använder att kitta bikupan med) och fem olika örter, nämligen fläder, kornvallmo, daggört, timjan och åkergyllen. Allt detta finns i flytande form i Propex.
plaster

Lena, sköna drömfötter
Acetylsalicylsyra kan göra dina fötter fantastiskt lena och fina. Ämnet finns i ett par sockor, Salvequicks Exfoliating Socks, som med expressfart ser till att överflödiga hudceller försvinner. Du behöver alltså inte fila, fila, fila för att fötterna ska bli fina. Det räcker med att du sätter på dig sockorna i 90 minuter och sedan sköljer fötterna.
Sedan får du vänta i ett par dagar, upp till en vecka, men sedan drar processen igång. Du fjällar och flagar, men efter ytterligare någon vecka är dina fötter bebislena.
vartfri

Fri från vårtor
Visste du att myror kan ta bort vårtor? Åtminstone den syra som de utsöndrar från giftkörtlarna. Myrsyra finns i Vårtfri, en produkt som visat sig vara mycket effektiv.
Det enda som krävs är att doppa en topz i Vårtfri och applicera på vårtan.
Av Kristina Ekero Eriksson
Foto: Shutterstock


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…