Annons

Annons

Därför slutade Ikea med de övre hålen i påslakanen

För tio år sedan slutade Ikea att tillverka och sälja påslakan med hål i den övre sidan. Anledningen: Många på kontinenten trodde att det var fel på varan. Nu har en hätsk debatt om hålen varande eller icke-varande blossat upp på möbeljättens Facebooksida.

Är du en av dem som svär varje gång du ska renbädda med Ikeas påslakan eftersom de saknar hål i ovankanten? I så fall är du inte ensam.

Bild: IBL

Men trots att möbeljätten tog bort hålen för över tio år sedan, tar människor fortfarande strid för deras återkomst.

Annons

Nyligen blossade det upp en hätska debatt efter att en kvinna skrivit ett inlägg på Ikeas Facebooksida där hon bad om att få hålen tillbaka.

Andra kommer med lösningar

Inlägget fick genast enorm respons av andra Ikea-kunder, i skrivande stund har inlägget fått över 2000 kommentarer och över 34 000 gilla-markeringar. Majoriteten av de som kommenterat håller med kvinnan, och skriver att de också vill ha hålen tillbaka.

Gilla Året Runt på Facebook

Andra kunder är lite mer pragmatiska: ”Köp en sprätt, fixat på två röda” eller tipsar om andra butiker som säljer påslakan med hål.

Med eller utan hål. Vad föredrar du? Bild: IBL

Och trots den livliga debatten ser det inte ut som att Ikea kommer att backa och ta tillbaka hålen.

”Anledningen till att vi inte har hålen upptill på påslakanen är att vi ska ha samma standard på detta som i övriga EU. I många länder i Europa har man inte dessa hål. Därför sys dessa likadant till alla länder”, skriver företaget på Facebook.

Källa: Expressen, Skaraborgs läns tidning

Text: Ida Gustafsson

Artikeln publicerades först på Femina.

Här är strumporna som ger sommarfina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Köp dem direkt från oss till ett fantastiskt pris!

Läs mer och beställ här!

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…