Annons

Annons

Kasslerpaj med tomater och purjo

Ett härligt recept med kassler och tomater. Pajen serveras med en fräsch och krämig gurksås. Pajen kan ätas både varm och kall.

Året Runt

6 personer
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 500 g kassler
1 purjolök
10 körsbärstomater

Äggstanning:
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven lagrad ost
4 msk riven färsk pepparrot

Annons

Gurksås:
1 liten gurka
2 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad gräslök

 Sås: Finhacka gurkan och blanda den med crème fraiche. Salta och peppra. Hacka gräslöken och vänd ner i såsen. Förvara svalt till serveringstillfället.

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader.
Deg: Nyp ihop mjöl och smör eller kör i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Svep in i plastfolie och låt vila svalt ca 20 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Ansa och strimla purjolöken, stek i lite smör utan att den får färg. Strimla eller tärna kasslern. Halvera tomaterna. Blanda kassler och den stekta löken och fördela i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Fördela tomaterna i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 35–40 minuter eller tills pajfyllningen har stannat helt och ytan har fått fin färg. Servera med gurksåsen och en grönsallad

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…