Annons

Annons

Sommargratäng med kyckling

Vilken fest! Bjud på baconlindad kyckling med massor av gott i en gratäng.

kycklingrullader

Somrigt och gott med baconlindad kyckling.

4 personer
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
salt, svartpeppar
2 msk smör
800 g kokt färskpotatis
1/2 dl grön pesto
3 dl crème fraiche
3 msk finhackad basilika
100 g salami
10 röda körsbärstomater
10 gula körsbärstomater
1 1/2 dl riven mozzarellaost

Annons

Garnering:
färsk basilika till

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa kycklingen och linda in i baconskivor. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper och stek vidare ca 15 minuter.

Blanda crème fraiche, pesto och basilika, spara undan 1/4 av blandningen. Tärna salamin och dela potatisen och tomaterna. Rör ner alltsammans i crème fraicheröran. Fördela blandningen i en smord ugnsform och lägg kycklingen ovanpå. Bred på den sparade crème fraiche-röran och strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller till dess att osten smält och fått fin färg.

Garnera med basilika. Servera med en bit bröd och sallad.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…